Når det kommer til hvordan besøkende ser nettstedet ditt, er webserveren din avgjørende.

Besøkende på nettstedet ditt ville ikke ha tilgang til noe av materialet ditt uten nettserveren som inneholder alle dataene.

Nettserveren din må fungere effektivt for å sende nettstedinnhold til besøkende så raskt som mulig.

Her er noen av de beste strategiene for å garantere at serveren din gir besøkende på nettstedet en best mulig brukeropplevelse.

Bufring av webserverinnhold

Å bufre nettstedets statiske materiale – ting som ikke endres så ofte – er en fantastisk metode for å øke hastigheten på hvor raskt besøkende får tilgang til det.

Besøkende på nettstedet ditt trenger ikke å vente på at nettleseren deres omorganiserer det inerte materialet til lesbar form hvis nettserveren opprettholder det i sitt aktive minne og svarer på forespørsler om det umiddelbart.

Innholdsleveringsnettverk er virksomheter som tilbyr disse tjenestene.

Konfigurere en webserver

Du kan lagre informasjonen til nettstedet ditt på ulike webservere.

Mens Linux og Windows fortsatt er de mest brukte operativsystemene, krever noen spesifikke operativsystemer for å fungere, og andre kan kjøre på et hvilket som helst operativsystem.

De to mest brukte webserverne er Microsoft IIS og Apache webservere, som er en del av LAMP (Linux, Apache, MySQL og PHP) programvarestabel (Internet Information Server).

NGNIX, Google Web Server (GWS) og IBMs Domino-servere er noen ekstra webservere.

Det finnes teknikker for å få fart på ting, uavhengig av nettserveren din vertsvirksomhet bruker:

  • Før du sender inn forespørselsdetaljer til hjelpeapplikasjoner, revider dem.
  • Ikke tillat forespørsler fra bestemte IP-adresser
  • For å unngå hotlinking, server forskjellig innhold avhengig av henvisende domener.

Hvilken tilkobling er webservere og webhotell?

Å beholde alle filene som utgjør nettstedet ditt er kjent som webhotell. Webvertfirmaer hjelper til med å levere nettstedinnhold til besøkende ved å lagre nettstedets data på webservere.

Alt serverrelatert vedlikehold, som sikkerhetskopiering, rotkonfigurasjoner, katastrofegjenoppretting, sikkerhet og oppetid, er vanligvis inkludert i vertstjenester.

Det er imidlertid tilfeller der du kan ha mer kontroll over serveren som er vert for innholdet på nettstedet ditt, inkludert alle relaterte vedlikeholdsproblemer, avhengig av vertspakken du velger.

Ulike former for hosting

For eksempel vil du ha kontroll over operativsystemet, maskinvaren og programvaren som brukes på en dedikert serververtsplan, der du leier en full server for å lagre dataene til nettstedet ditt.

I tillegg trenger du ikke være bekymret for å gå tom for serverressurser fordi du kan lagre en enorm mengde data.

Du vil imidlertid ikke ha ansvaret for servervedlikehold hvis du velger de mer kostnadseffektive valgene, for eksempel delt hosting eller VPS-hosting. Snarere vil det være vertsselskapet ditt.

Hva du bør ta hensyn til når du velger en vert

Husk at med rimelige vertspakker begrenses serverressursene og deles med andre nettstedeiere hvis nettstedsdata holdes på samme server som din.

Uavhengig av vertspakken du velger, vær oppmerksom på at informasjonen på nettstedet ditt er lagret på kraftige datamaskiner kalt servere, som bruker integrert, spesialisert programvare for å sende den til brukere som ber om å se den.

Hva er hosting på en server?

For et månedlig abonnement eller bruksbasert avgift er serverhosting en IT-tjeneste som gir ekstern tilgang til eksterne virtuelle eller fysiske servere og relaterte ressurser. En skytjenesteleverandør tilbyr det ofte. Serverhosting frigjør IT-team fra forhåndskostnader, forsinkelser og innsats knyttet til kjøp, konfigurering, overvåking og vedlikehold av fysisk servermaskinvare på stedet. Dette gjør dem i stand til å klargjøre og begynner å bruke applikasjons- og dataservere.