En webhotellleverandør gjør nettstedet ditt eller nettapplikasjonen din tilgjengelig på nettet. (Åpnes i ny fane) Det er også en av de mest avgjørende faktorene å vurdere når du utvikler et nettsted.

Webverter, selskaper som driver, vedlikeholder og setter opp fysiske servere som holder nettsteder, tilbyr vanligvis webhotell.

For å beholde nettstedets data, inkludert HTML- og CSS-filer, mediefiler og andre dokumenter, må du leie serverplass fra webvertfirmaet hvis du kjøper en hostingpakke fra dem.

Selv om webhotell kan se ut til å være et utfordrende emne å forstå, kan denne artikkelen hjelpe deg med å forstå konseptene og kompleksitetene bedre.

Vi begynner med å studere webhotell mer detaljert. Deretter vil vi gå gjennom noen typiske webhotelltyper og -kvaliteter å se etter hos en webhotellleverandør.

Se vår liste over de beste nettstedbyggere (åpnes i en ny fane)

Hvordan fungerer det å være vert for en nettside?

Som tidligere sagt, tilbyr webverter som leier ut sine datamaskiner webhotell (åpnes i en ny fane). I tillegg tilbyr disse virksomhetene tilkoblingen, tjenestene og programvaren som kreves for at et nettsted skal gå live.

En server er en datamaskin som holder dine nettfiler trygge og gjør dem tilgjengelige via internett.

Selv om enhver Internett-tilkoblet datamaskin kan fungere som en server, synes de fleste brukere at konfigureringsprosessen er utfordrende. På grunn av dette velger mange nettstedeiere og selskaper å bruke serverplassen som tilbys av en webvert i stedet for å installere en dedikert server på stedet (åpnes i en ny fane).

Å gjøre nettstedet ditt tilgjengelig for besøkende krever imidlertid mer enn bare å skaffe webhotell. Du må kjøpe et domenenavn slik at folk kan finne nettstedet ditt.

vert for et domene

En tjeneste som vedlikeholder og administrerer domenenavn er kjent som domenevert. Domeneverter, også referert til som domenenavnregistratorer, tilbyr det (åpnes i en ny fane).

Nettstedets adresse er domenenavnet (åpnes i en ny fane). For å se et nettsted, skriver brukere inn domenenavnet i adressefeltet i nettleseren på datamaskinen.

Nettstedets IP-adresse (Internet Protocol) er koblet til domenet ditt av en domenevert som bruker DNS-poster. En IP-adresse er et karakteristisk nummer gitt til en fysisk server og ser ofte slik ut: 168.221.236.204.

Selv om IP-adresser brukes til å identifisere maskiner på nettet, kan det være vanskelig for folk å huske og bruke disse numrene for å få tilgang til nettsteder. Folk kan åpne et nettsted i nettleseren uten å vite den tilhørende IP-adressen, takket være DNS.

Et domenenavn kan fremme et nettsteds merkevarebygging i tillegg til å fungere som URL fordi det er det første besøkende ser når de kommer til et nettsted. Derfor er det viktig å velge et domenenavn som passer ditt prosjekt eller firma.

Her er noen tips for å velge et passende domenenavn for et nettsted:

  • Velg et kort navn som er enkelt å huske (åpnes i ny fane).
  • Sørg for at et domene er enkelt å uttale og stave
  • Hold deg til et velkjent toppnivådomene (TLD), for eksempel.com.
  • Unngå å bruke bindestreker og sifre.
  • For å generere flere forslag til domenenavn, bruk domenenavngeneratorer.

I tillegg kan du kjøpe et domenenavn gjennom nettleverandører som Hostinger (åpnes i ny fane), Bluehost (åpnes i ny fane) og GoDaddy, som også tilbyr domeneregistreringstjenester (åpnes i ny fane). Ved hjelp av ICANNs (åpnes i ny fane) eller WHOIS sine søkeverktøy kan du sjekke opp allerede registrerte domener (åpnes i ny fane).

Du kan administrere begge tjenestene fra én enkelt konto ved å kjøpe et domenenavn fra ditt webvertfirma. Derfor trenger du ikke vurdere å endre domenets navneserverkonfigurasjon.

Hva gjør webhotell avgjørende?

Til fordel for nettsidene de hoster, er webhotellfirmaer ansvarlige for å vedlikeholde og kjøre serverne sine døgnet rundt. Et nettsted med eksepsjonell oppetid kan hjelpe online bedriftseiere med å øke salget og forbedre brukeropplevelsen.

Et nettsteds søkemotoroptimalisering (SEO) kan også forbedres ved å bruke en hosting-webtjeneste (åpnes i en ny fane). Et av de viktige aspektene som søkemotorer som Google vurderer når de rangerer nettsider, er nettstedhastigheten, som kan påvirkes av nettverten du velger.

En webhotellpakke kan være mer kostnadseffektiv enn en intern dedikert server fordi nettstedeiere ikke trenger å bruke penger på å ansette en utvikler eller vedlikeholde ekte maskinvare.

Mange webhotellfirmaer tilbyr også et brukervennlig kontrollpanel. Med dette verktøyet kan nettstedeiere raskt administrere domenenavnene sine, installere programmer og laste opp nettstedsfiler i tillegg til nettsiden og vertstjenesten.

Category
Tags

Comments are closed