Hva skiller en vert fra en server?

Skillet mellom vert og server er typisk et av de terminologiproblemene som koker den IT-kyndige guruens blod. Det er lett for ikke-teknologiske folk å få begreper og sjargong forvirret.

Nå som du har lest dette, lurer kanskje mange av dere: “Så fortell oss… hva er forskjellen?” Og det er nettopp det vi er her for å oppnå. Etter å ha lest dette, vil du forstå forskjellen mellom en vert og en server, og hvorfor datanerder som oss kryper av forvirringen.

En vert er en enhet som kobles til en datamaskin; eksempler inkluderer bærbare datamaskiner, nettbrett, smarttelefoner og stasjonære datamaskiner.

En server er en maskinvare eller programvare som kan gi andre dingser en tjeneste. I tillegg kan den tilby tjenester til nettverkstilkoblede programmer.

Oppsummert er en verts jobb å dele og bruke nettverksressurser, men en servers jobb er å tilby tjenester samtidig som den deler nettverksressurser. Et nettverk er nødvendig for at verter og servere skal fungere vellykket og effektivt.

Er du fortsatt forvirret? Ingen sak! En omfattende diskusjon av forskjellene mellom vert og server er gitt nedenfor:

En vert er hva?

Betrakt en vert som en datamaskin som kan kobles til en nettverksenhet. Dette kan være din hjemmedatamaskin, bærbare bedrift eller til og med din pålitelige iPhone, som tidligere nevnt. Med forventningene til det 21. århundres eksistens, tjener dette forholdet en funksjon og holder oss kontinuerlig tilkoblet.

Et nettverk er beskrevet en samling enheter med en IP-adresse (Internet Protocol) og spesialisert programvare som muliggjør kommunikasjon og forståelse av kommandoer.

For å sikre sømløs oversettelse på tvers av enheter og nettverk, transformerer Domain Name System (DNS) alle vertsnavn som vises til en IP-adresse.

Forstått? Flott! Så la oss gå litt dypere i dybden. Ikke alle gadgets kan kategoriseres som verter. Huber, brytere, rutere og WiFi-forsterkere er eksempler på enheter som ikke kan klassifiseres som verter siden de ikke har sine IP-adresser.

Beskriv en server.

Det kan ikke være lett å forstå hva en server er. Derfor skal vi forenkle det slik at alle forstår.

En server kan være både maskinvare og programvare, for å starte. Enhver enhet koblet til nettverket kan motta en tjeneste fra den. Men det er et stort men. Ikke alle tilkoblede objekter er en vert.

Klienter, som kan være maskinvare eller programvare, er begrepene som brukes for å beskrive enhetene som bruker disse tjenestene. Flere brukere kan betjenes av en server samtidig, enten de bruker samme enhet eller en rekke andre.

La oss undersøke de forskjellige servertypene som er tilgjengelige mer detaljert.

Hvilke forskjellige typer servere finnes det?

Hvorfor så mange servere sannsynligvis er det første, lurer du på. Vel, inntil du begynner å forstå hva hver servertype brukes til, er den spørringen rimelig. Her er noen eksempler på servere:

Online servere

Hver dag bruker vi servere av denne typen og programmer laget for HTML-filer eller nettsteder! Nettleseren er et enkelt eksempel, enten det er Google, Yahoo, Bing eller andre.

Tableau-servere

Disse serverne kontrollerer og vedlikeholder dataene som brukes av andre nettverkstilkoblede enheter. Oracle, Informix og Microsoft SQL er noen få eksempler.

Postservere

En e-postserver tjener funksjonen til å sende og motta elektronisk post, ofte kjent som e-post, til en bestemt mottaker, omtrent som AOL, Gmail og Microsoft Outlook. Både lokale brukere og fjernavsendere kan delta i denne samtalen.

Dokumentservere

En harddisk eller USB-stasjon er eksempler på enheter som kan lagre og administrere filer. Disse enhetene samhandler med andre nettverksenheter for å gi tilgang til dataene som holdes på filserveren. En annen funksjon til Google Drive er som en filserver.

Servere for applikasjoner

Disse serverne er programmer i et nettverk som samhandler med andre enheter og leverer appens logikk. Enterprise JavaBean og Java 2 Platform er to eksempler.

Avslutningsvis administrerer og lagrer alle servere data i en viss kapasitet, deler kunnskap og organiserer beregninger. Hver servertype er designet for å oppfylle en spesifikk funksjon for jevn drift og kommunikasjon.

Vi er nesten ferdige; enda et skritt igjen! De primære forskjellene mellom vert og server er oppført nedenfor.

Kontakt 4Sight umiddelbart, og våre IT-fagfolk kan peke deg i riktig retning hvis du fortsatt har problemer med en vert eller en server for din bedrift. Hei, vi kan sette opp alt raskt fordi det er det vi gjør!