For et månedlig abonnement eller bruksbasert avgift er serverhosting en IT-tjeneste som gir ekstern tilgang til eksterne virtuelle eller fysiske servere og relaterte ressurser. En skytjenesteleverandør tilbyr det ofte. Serverhosting frigjør IT-team fra forhåndskostnader, forsinkelser og innsats knyttet til kjøp, konfigurering, overvåking og vedlikehold av fysisk servermaskinvare på stedet. Dette gjør dem i stand til å klargjøre og begynner å bruke applikasjons- og dataservere.

Hvorfor vil du være vert for en server?

Bedrifter i alle størrelser bruker nå serverhosting for ulike arbeidsbelastninger, inkludert utvikling og testing, applikasjonslevering, sikkerhetskopiering og katastrofegjenoppretting. Serverhosting gir følgende fordeler i forhold til å eie og drive servere lokalt:

  • En skytjenesteleverandør kan sette opp, konfigurere og levere en vertsbasert applikasjon eller dataserver på få minutter, slik at du kan få løsningene drevet av serveren til å markedsføre mye raskere. Det kan ta uker å kjøpe, installere og konfigurere en server på stedet.
  • Ingen kapitalutlegg; konsekvente kontinuerlige kostnader: Med serverhosting betaler du en forhåndsbestemt månedlig avgift eller brukssats som inkluderer strøm, kjøling, redundans for å sikre høy tilgjengelighet og døgnkontinuerlig administrasjon av utstyret og infrastrukturen i stedet for tusenvis av dollar for datamaskin og maskinvare – en verdifallende eiendel.
  • Enkel, rask og rimelig skalering: Med servermaskinvare på stedet innebærer skalerbarhet å øke den fysiske kapasiteten etter behov og overprovisionering av servere for å tillate topper (som kan være ineffektive) (som er treg og dyr). Du kan enkelt skalere opp eller ned med serverhosting etter behov for en liten endring i abonnementet eller brukskostnaden.

mange server hosting typer

Selv om det er mindre varianter, er det tre hovedtyper av serververtstjenester:

hosting for delte servere

Den enkleste og rimeligste serververtstypen er delt hosting, der en enkelt fysisk servers ressurser virtualiseres og gjøres like tilgjengelig for flere leietakere (brukere eller forretningskontoer). Delt hosting passer for enkle, personlige nettsteder og nettapper med lite trafikk, få tekniske krav og få ytelses- eller sikkerhetskrav. Men fordi hver leietaker bare gis en liten del av en enkelt servers kapasitet, tillater ikke hostingselskaper nettsteder å vokse utover et visst punkt. Videre er det mest sannsynlig at “bråkete naboer” – leietakere hvis applikasjoner uventet bruker mer ressurser enn deres rettferdige andel – gjør delt hosting til serververtsmodellen der andre leietakere opplever ytelsesproblemer. Se “Hva er Cloud Hosting?” og “Web Hosting: An Introduction” for ytterligere detaljer om delt hosting.

Hosting VPS

Med VPS (virtuell privat server) hosting har hver leietaker litt mer kontroll over vertsmiljøet mens de deler noen, men ikke alle, ressursene til en enkelt maskinvareserver. Hver VPS bruker en annen mengde av maskinens ressurser og kjører operativsystemet (OS) og applikasjoner (minne, databehandling, etc.).

VPS tilbyr mer kontroll over maskinvarekrav, gjesteoperativsystemer og hele programvarestabelen. I tillegg er det den lettest skalerbare og kostnadseffektive serververten, noe som gjør den til et flott alternativ for CRM-er, e-postservere, e-handelssystemer og andre applikasjoner som normalt ser moderat til pigg trafikk.

Hosting for dedikerte servere

Å være vert for en dedikert server er hosting med én leietaker; serveren har eksklusiv tilgang til ALLE en enkelt fysisk servers ressurser. Dedikert hosting tilbyr det høyeste nivået av separasjon fra andre servere og klienter som hostes av sky- eller IT-tjenesteleverandøren sammenlignet med de andre hostingalternativene nevnt ovenfor. Det er tre dedikerte vertsmodeller å velge mellom:

  • En dedikert vert tilbyr kontinuerlig tilgang med én leietaker til hele innholdet til en fysisk server, inkludert programvaren. Dette paradigmet gir størst grad av maskinvarefleksibilitet, åpenhet og kontroll over fordelingen av arbeidsbelastninger. Det har også noen fordeler for hosting av BYOL-programvare.
  • Den samme isolasjonen og arbeidsbelastningsplasseringskontrollen leveres av en dedikert instans, som ikke er koblet til en bestemt maskin. Derfor, hvis en dedikert forekomst startes på nytt, kan den ende opp på en ny fysisk enhet som fortsatt er dedikert til samme kundekonto, men som kan være på en annen fysisk plassering.
  • Selv om begrepene “bare metal server hosting” og “dedikerte servere” ofte brukes om hverandre, har bare metal hosting-tjenester vanligvis mer skylignende funksjoner, som klargjøring på minutter i motsetning til timer, timebasert fakturering i motsetning til månedlig, og høyere- sluttmaskinvare, som grafikkbehandlingsenheter (GPUer). For en grundig undersøkelse av de to valgene, se “Dedikerte og bare metallservere forklart.”
Category
Tags

Comments are closed